Aircoservice

 

In bijna alle auto’s zit tegenwoordig airconditioning. En ook die moet preventief onderhouden worden. Werkt uw airco goed in de auto, dan is de temperatuur aangenaam en wordt de luchtvochtigheid goed geregeld. Dit zorgt ervoor dat u comfortabel en ontspannen achter het stuur zit. In de zomer zorgt een goed functioneerde airco voor een fris gevoel en in de zomer en winter helpt de airco tegen beslagen ramen.

Preventief airco onderhoud

Preventief onderhoud aan de airco is belangrijk om storingen en defecten voor te zijn. Zo gaat uw airco niet stinken en het belangrijkste, u bespaart een hoop kosten! Het vervangen van onderdelen van het aircosysteem is een behoorlijke aanslag op uw portemonnee.

Airco check

Bij een jaarlijkse aircocheck wordt de uitstroom van de ventilatierooster gecontroleerd, het interieurfilter dat stof, uitlaatgassen en pollen buiten houdt, de staat van het aircosysteem en ongewenste geurtjes.

Airco vullen met koudemiddel

Een airco is gevuld met koudemiddel. Dit zorgt ervoor dat de airco koelt en de aircopomp in het systeem gesmeerd wordt. Als u merkt dat uw airco minder koelt dan voorheen, is de kans aanwezig dat de hoeveelheid koudemiddel behoorlijk is afgenomen. Ieder jaar verliest de airco ongeveer 5 tot 10% van dit koudemiddel door verdamping of weglekken.

Als uw airco onvoldoende koudemiddel bevat wordt deze eerst volledig leeggehaald, het zogenaamde airco vacumeren (vocht en lucht onttrekking) en daarna weer afgevuld met koudemiddel.

Airco reinigen

Een goed werkende airco heeft een positief effect op uw alertheid in de auto. Het brengt frisse, zuivere lucht de auto in. Doordat u de airco gebruikt vanaf het begin van uw rit tot u de auto stil zet, blijft er condens in het systeem achter. In het systeem zit een verdamper waar het koel, vochtig en donker is. De ideale huisvesting voor bacteriën en schimmels die zich na verloop van tijd gaan verspreiden en zo muffe lucht met zich meebrengen. Om dit te verhelpen voeren we een airco reiniging uit. Airco reiniging zorgt voor een compleet schoon systeem. 

 

airco