APK

 

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Als uw auto een keuring ondergaat, wordt er gekeken of het voertuig aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Onthoud wel dat een keuring een momentopname is. U heeft dus geen enkele garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het is dus ook belangrijk om regelmatig een (grote of kleine) onderhoudsbeurt aan uw auto te laten uitvoeren.

Wanneer moet een auto voor de APK gekeurd worden?
Als u een nieuwe auto heeft die op benzine rijdt, moet uw auto na vier jaar voor het eerst APK-gekeurd worden. Vervolgens moet uw benzineauto om de twee jaar gekeurd worden, totdat hij acht jaar oud is. Na acht jaar moet uw benzineauto vervolgens elk jaar gekeurd worden. Bij een dieselauto ligt dat allemaal iets anders. Daar vindt de eerste APK bijvoorbeeld al na drie jaar plaats. Daarna moet de auto elk jaar een keuring ondergaan.

De kosten van een keuring

APK Keuring Personenauto’s en lichte bedrijfswagens vanaf  € 24,95

APK keuring Campers (tot 3.500 kg) en oldtimers vanaf  € 49,95

Gratis APK keuring

Als u in het bezit bent van een MyCitroën Card dan is de APK voor u geheel gratis. Heeft u een Eurorepar Servicepas dan betaald u alleen de wettelijke afmeldkosten.

Is uw auto toe aan de APK of onderhoud? En wilt u dat wij dit voor u uitvoeren? Neem dan contact met ons op of plan direct online een werkplaatsafspraak in.

 

 

 

Apk en onderhoud